Joshua Wardenaar - 25-04-2021

Meer Geloof!

Zit je in een situatie dat je wel "wat meer geloof" kunt gebruiken? Heb je weleens het gevoel gehad dat je geloof tekort schiet? Dan ben je niet de eerste! Je bevind je dan in goed gezelschap, want ook de Apostelen van Jezus voelden zich zo. Jezus vroeg hun zulke bovennatuurlijke dingen te doen, dat ze samen naar Jezus toegingen en tegen Hem zeiden: "Laat ons geloof toenemen" (Lukas 17:5).

Alles is mogelijk voor wie gaat geloven

Dit is niet een uniek gebed in de bijbel. Ook kwam er eens een Vader met een doofstomme jongen naar de discipelen toe. Zij konden hem echter niet genezen. Dan roept deze vader uit naar Jezus toe: "Als U kunt, genees dan mijn zoon!". Jezus zegt dan: "Alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft!". De reactie van deze man is een gebed: "Ik geloof Here, kom mijn ongeloof te hulp!".

Geloof als een mosterdzaadje

Jezus zegt dat het geloof van een mosterdzaadje genoeg is om bergen te verplaatsen. Het gaat niet zozeer om de grootte van je geloof, maar om de kwaliteit van je geloof. Het gaat om de grote God, waarin je jouw geloof plaatst. 

Laat je gehoorzaamheid niet zo klein zijn als een mosterdzaadje

Er zijn dingen die wij moeten doen. Geloof zal niet voor jou doen, wat jezelf moet gaan doen. In het geval van de discipelen vonden ze het moeilijk om hun broeder te vergeven. Jezus spreekt hun hierop aan. Vergeef je broeder, want dat is je taak. De vraag is niet of je geloof groot genoeg is om dat te doen, de vraag is of je gehoorzaamheid groot genoeg is. Geloof heeft genoeg aan een mosterdzaadje, jouw gehoorzaamheid zal altijd groter moeten zijn dan een mosterdzaadje. Begin te vergeven en je zult zien dat God jouw geloof doet toenemen. We zullen bovennatuurlijke dingen doen door geloof, maar ons geloofsavontuur begint bij meer gehoorzaamheid. 

Veel zegen bij het beleven van deze dienst!

BEKIJK DIT OOK

Zaaien & Oogsten
SERIE: Connect@Church
14-02-2021 | Toon van Trier
Jezus, de Nieuwe en Levende weg!
SERIE: Connect@Church
14-03-2021 | Robert Hazenberg
Genade is ...
SERIE: Connect@Church
21-03-2021 | Joshua Wardenaar
Genade en Wet
SERIE: Connect@Church
28-03-2021 | Joshua Wardenaar
Goede Vrijdag dienst
SERIE: Connect@Church
02-04-2021 | Joshua Wardenaar
Levend bewijs van de opstanding
SERIE: Connect@Church
04-04-2021 | Sjaak Fricke

[ Toon alles van "Connect@Church" | Meer boodschappen van Joshua Wardenaar ]