Goedemorgen!

We zijn begonnen. Een week waarin we samen het aangezicht van God willen zoeken. Als gemeente willen we opstaan en bidden voor een beweging van Gods Geest.  De komende week ontvang je elke dag gebedspunten voor die dag. Vandaag is deze mail om 11:15 verstuurd, de komende dagen zul je deze mail telkens om 6:00 uur ontvangen. Zo kun je gaan beginnen wanneer het in jouw schema van die dag uitkomt.

 

Het thema van deze week: “Week van de Geest”.

Dit is een week waarin we ons gaan openstellen voor de Heilige Geest. De discipelen namen de tijd om 10 dagen lang te wachten op de Heilige Geest. Dat geeft aan hoe belangrijk de Heilige Geest is. We willen gaan leren om te leven vanuit Zijn kracht. In Jesaja 11:2 & 3 staat dat de Geest van God op Jezus zou gaan rusten. Een Geest van “Wijsheid, Inzicht, Raad, Kracht, Kennis en Vreze des Heeren”. Wij gaan de komende dagen verwachten dat de Geest van God steeds meer invloed gaat krijgen in ons leven. Het begint in ons en zal dan door ons heen gaan werken.

 

Het begin: totale rust

We gaan beginnen zoals we als mens ooit begonnen zijn: In de Rust. De mens werd geschapen op de zesde scheppingsdag. De eerstvolgende dag was de Sabbat. Een dag van totale rust waarop God zelf ook aan het rusten was. Een dag die geheiligd werd door God. Iets wat heilig is mag je niet aanraken: als kinderen van God kunnen wij ook niet toestaan dat iets onze rust en vrede aanraakt.

 

Wat is rust?

Rust wil zeggen: Ik weet dat God voor mij zorgt. Ik weet dat God voor mij aan het strijden is. Ik ben stil en ik weet: Hij zorgt ervoor. Ik wandel totaal in Zijn kracht en doe niets vanuit mijn eigen kracht.

 

Wat is er gebeurd met onze rust

Adam en Eva werden geschapen om te werken vanuit rust. Voordat hun werkweek begon, hadden ze rust. Voordat ze te werk werden gesteld in de tuin, hadden ze sabbat. Het was hun beginpunt. Wij hebben de gewoonte om te gaan rusten als we moe zijn. Maar God geeft ons eerst rust en van daaruit gaan we werken. Toen de mens vanuit eigen kracht wijs wou worden en van de vrucht van kennis van goed en kwaad nam, werd ze onrustig. Ze ervoer angst. De rust was verbroken. De sabbat was geschonden.

 

Hoe kom ik weer in de rust?

Rusten begint bij de bron. Jezus is die bron. Hij zei: Komt tot mij, allen die vermoeid en belast zijn. En Ik zal u rust geven. Als kinderen van God worden wij experts in het vinden van rust.  Rusten begint met weten. Je rust in God en je weet dat hij voor je zorgt. Je weet dat Hij er is. Hij zorgt voor jouw gezin. Hij zorgt voor je werk. Hij zorgt voor de kerk. Alle praktische dingen waar je je mee bezig houdt in je gedachten, kun je nu één voor één aan Hem overgeven.

Stel al je gedachten en zorgen eens voor. Waar hou je je nu mee bezig? Waarover voel je spanning en stress? Waar voel je de druk in je lichaam? Het kan een gesprek zijn die je binnenkort moet hebben. Het kunnen bepaalde taken zijn die voor je liggen. Begin je nu voor te stellen dat Jezus naast je zit. En geef al die gedachten en zorgen aan Hem. Doe dat heel bewust gedachte voor gedachte en zorg voor zorg. Je weet dat Hij nog beter voor deze dingen kan zorgen dan dat je dat zelf kan. Alles mag je aan Hem overgeven. Neem tijd vandaag om tot rust te komen bij Hem. Komen de gedachten weer terugrennen naar je toe? Dat geeft niet. Constateer het gewoon en geef het opnieuw aan Jezus. Je komt totaal tot rust bij Hem. Hij zorgt voor jou.

 

Laten we gaan bidden

Een aantal gebedspunten voor deze dag:

  • God is de “Ik Ben”. Dat betekent dat Hij er is! Voor je gaat bidden, realiseer je je dat God er al is. Hij is bij je. Hij is om je heen. Kom langzaam tot rust terwijl je je dit aan het bedenken bent.

  • Laten we de Heilige Geest welkom heten. Hij is de bron van onze kracht. Beken dat we dingen vaak in eigen kracht doen en dat we willen leren om het nu vanuit Zijn kracht te doen. Het is zo’n gewoonte geworden om altijd in eigen kracht te wandelen. Maar we willen nu Zijn kracht.

Ik zie uit naar een geweldige week waarin we de transformerende kracht van Gods Woord mogen ervaren. Hij wil Zijn waarheid op jouw hart gaan schrijven. Heel veel zegen vandaag.